Spartaclub’s jongste verslaggever

WP_20150503_006 1                                                  Bloesemrit 2015
Hallo ik ben Senna Looman.
Toen ik op varkasi was sei papa dat we zondag sparta zouden gaan reiden en       dat opa darheen zal komen met de motore. Wei kwamen er aan en opa was er al. We gingen in de tuin kofi drinken en ik zag in de tuin een groot swembad en een fijver met visen. Iedereen kreeg kofi met apeltaart en voor Melanie en mij was er limonade en snoep. We mogte ook nog voor onderweg meenemen. Ik zat bei papa agterop en hat mijn niewe rose moterpak aan. We ginen reiden langs weilanden met koejen, lametjes en paarden en ook veel bloeiden bomen met bloemetjes. We reeden over allemaal leuke deikjes en toen we over de treinbaan wilden gingen de bomen voor onse neus digt want er kwam een trein. De helft was al aan de anderkant, maar deese wagten geulukig op ons. Er waaren heel veel bobbols (verkeersdrempels) onderweg, dit riep papa iederekeer zodat ik er niet afal. Onderweg kwam afentoe een beetje regen maar het was niet zo erg want het was een hele leuke rit. Fia alerlei kleine wegtjes door Ottoland en Molenaarsgraaf rigting Oudalblas. Flak voor Oudalblas gestopt om te eten bei restorant DE Krom. Ik hep paatatjes gegeten. Evert fertelde dat hei jarig is en dat we een drankje van hem kregen, geufeeliesieteert Evert!. Na het eten gingen we weer ferder om langs de Lek fia streefkerk weer terug te rijden. Op de teurugweg gingen er nog wat kapot. De eerste was René wagten in een heelen dike bui, hij sette zijn motor op de besemwagen en ging verder agterop bij Erik. Na het wagten wilden papas motor niet meer aan, maar na een duwtje deet hij het weer.Daarna was bij Peter de stroom op en moest hij ook op de besemwagen. Op het laatste stukje ging de moter van Tinie uit maar na een paar keer trapen starten hij geulukig weer. In een van de laatsten bogten zag je nog mooi fort Vuren. Teurug gekomen de motoren opgeladen en hep ik nog met Melanie in het huisje in de tuin gespeelt en toen bedanken en weer trug voor de rest van de fakansi.

Famili van de Berg bedankt voor de gastvrijheid en de leuke, mooie rit.
Groetjes van Senna Looman(6 jaar) en familie.